Montes

Ervaringen van cliënten

"Ik zocht hulp omdat ik mezelf een beetje kwijt was en vastliep op mijn werk. Ik was teveel met mijn hoofd bezig, en te weinig met mijn hart. Annegine heeft met gerichte vragen en een rustige benadering mij inzicht gegeven in mijn situatie. Ik had wel wat meer concrete handvatten verwacht, maar ik merk nu dat ik het zelf in de hand heb. Ik moet het zelf doen en daar de tijd voor nemen."

 

"Ik zocht hulp omdat het in mijn relatie niet lekker liep. We begrepen elkaar niet goed en we zaten op sommige belangrijke thema’s niet op één lijn. Samen met Annegine kregen we inzichten om beter naar elkaar te luisteren, en leerden we anders met elkaar te communiceren. Annegine’s aanpak is helder, duidelijk, open en eerlijk. Confronterend waar nodig en bemoedigend. Ik voel me nu blijer dan de afgelopen jaren en kan meer mezelf zijn."

 

"We kwamen bij Annegine in verband met huwelijks- en communicatieproblemen, ontstaan door sleur en langs elkaar heen leven. Annegine hielp ons door te onderzoeken waar de problemen vandaan kwamen, leerde ons opnieuw naar elkaar te luisteren en onszelf te uiten naar elkaar. De bewustwording helpt ons nu om ons beter naar elkaar te uiten, en we maken bewust meer tijd vrij voor elkaar."

 

"Ik zocht hulp bij Annegine naar aanleiding van mijn thuissituatie, en ook omdat ik niet goed om kon gaan met mijn gevoeligheid en het vele nadenken. Annegine heeft me geholpen door duidelijkheid te geven in mijn gedachtenpatronen en hoe ik die kan doorbreken of op een andere manier er mee omgaan. Ze had een fijne luisterende houding en stelde prikkelende vragen. Door de therapie voel ik me rustiger en zekerder over mezelf. Ook maak ik me minder zorgen over de thuissituatie."

 

"Ik kwam bij Annegine omdat ik voor de zoveelste keer mijn werk niet meer aan kon. Ik had al veel therapie gehad van jongs af aan. Eenmaal 30 jaar oud dacht ik dat ik wel genoeg gepraat had. Voor mijn eerste gesprek met Annegine nam ik me voor om bepaalde dingen dan ook niet te vertellen. Zij brak daar met nuchtere en gerichte opmerkingen zo doorheen en zette me aan het denken. Ze liet me denken zoals ik eigenlijk nooit durfde, over wat ik zelf nou eigenlijk zou willen. En niet dat wat ik denk dat anderen van mij zouden willen. Een patroon dat ik al meer dan 20 jaar volgde durfde ik nu te doorbreken. In ieder gesprek hield Annegine me een spiegel voor, waardoor ik weer verder kon in mijn proces. Annegine is een therapeut die je uit je comfortzone weet te halen en je met enkele vragen en opmerkingen op het juiste spoor zet."

 

“Nadat ik gedwongen was te stoppen met mijn eigen bedrijf stortte ik in en was ik onbereikbaar voor mijn partner en mijn gezin. We zijn samen in therapie gegaan en hebben geleerd om de eerste stap naar elkaar toe te zetten en in gesprek te gaan over ons. We merkten dat Annegine tijd nam om naar ons te luisteren zonder enige veroordeling, en ons accepteerde. We voelden ons gehoord, erkend en op ons gemak en we namen haar daardoor gemakkelijk in vertrouwen. Ze is eerlijk en wat ze aanreikt is doorleefd. Bij dit alles is zij een professionele gids, die jou helpt om in jouw eigen tempo te ontdekken wat voor jou goed is.”

 

“Ruim twee jaar geleden raakte ik overspannen. Dit uitte zich in depressieve klachten. Ik ging contacten zoveel mogelijk uit de weg en nam steeds minder deel aan sociale activiteiten. Mijn wereld werd steeds kleiner en ik overzag mijn problemen niet meer. In deze periode kwam ik bij Annegine in therapie die door middel van Gestalttherapie mij in liet zien waar ik zelf verantwoordelijk voor was en wat mij was overkomen buiten mijn schuld om. Dit heeft mij weer op het juiste spoor gezet en mij geleerd zelf de verantwoording te nemen voor mijn eigen leven. Annegine is kundig in haar werk, ze heeft mij handvatten gegeven om om te gaan met de dingen die op mijn pad komen.”

 

“Mijn vrouw en ik kwamen hulp zoeken wegens het vastlopen in onze relatie. We merkten dat we de verbinding verloren waren en we kwamen er samen niet meer uit. Tijdens de gesprekken kwamen we meer in contact met onze gevoelens voor elkaar. Annegine hielp ons de gevoelens te herkennen waardoor we weer contact met elkaar konden maken op een ander niveau. Annegine kon goed luisteren en confronterende vragen stellen, maar toonde tegelijkertijd empathie.”

 

Hamerstraat 10, 7556 MZ Hengelo|Telefoon: 06 38 11 78 48|E-mail: a.vandenberg@psycholoogmontes.nl
© 2019 - Psycholoog Montes